Vyplatí se vůbec nebankovní hypotéka?

Vyplatí se vůbec nebankovní hypotéka?

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Vyplatí se vůbec nebankovní hypotéka?

Hypotéka je poměrně zajímavý úvěrový produkt, se kterým se můžete střetnout v téměř každé bance. Pokud navíc přemýšlíte o vlastním bydlení, je hypotéka určitě klíčem k jeho realizaci. Ceny nemovitostí rostou doslova astronomickou rychlostí, což znamená jediné – stále větší nedostupnost hypotečních úvěrových produktů. Nesmíme ovšem zapomínat, že krom bankovního sektoru, je tu i ten nebankovní, u kterého též můžeme naleznout nabídky hypoték.

Nebankovní hypotéky nejenom pro rizikové žadatele

Pro banku představují někteří žadatelé až příliš velké riziko, z tohoto důvodu většinou přistoupí k zamítnutí úvěru a žadatel nakonec odchází z banky s nepořízenou. Nemusí však propadat beznaději, ještě je možnost získat hypoteční úvěr u nebankovní společnosti. Je ovšem zapotřebí říct, že se nejedná o běžnou hypotéku na bydlení, ale o její americkou verzi.

Hypoteční úvěr

Nebankovní hypotéka Nebankovnihypoteka má tu výhodu, že u ní není zapotřebí dokládat výši příjmů žadatele. Navíc ji mohou získat i jedinci, kteří mají negativní záznam v některém z registrů dlužníků. Nebankovní společnosti do registrů většinou vůbec nenahlíží nebo nepovažují negativní záznam v registru jako důvod k zamítnutí úvěru.

Snadné a rychlé vyřízení

Hypotéka v bance je složitý proces a tak na vyjádření musí žadatel mnohdy čekat i několik týdnů. U nebankovních společností je proces schvalování o poznání kratší. I zde je ale zapotřebí počítat se zástavou nemovitost, která v případě špatné platební morálky může propadnout ve prospěch nebankovní společnosti. Ta jí většinou následně nabídne do dražby a prodá pod cenou.

Smlouva o úvěru

Oproti klasické hypotéce má ta americká nepatrně vyšší úrokovou sazbu. Jedná se totiž, na rozdíl od klasické hypotéky, o neúčelový úvěr. Není tedy zapotřebí dokládat záměr svých investic. Díky americké hypotéce tak můžete například cestovat, studovat v zahraničí nebo si pořídit nové vybavení do bytu.

Create Account



Log In Your Account